Søbadets historie

Søbadets historie

fortrinligt vand og udmærket sandbund

Fra 1901 og til idag

Charlottenlund Søbads historie går helt tilbage til 1901, hvor der i åbningsåret blev annonceret med fortinligt vand og udmærket sandbund,  strømbad (havbad) til 20 øre og styrtebad til 12 øre.

Holger Nielsen propaganderede; legemet trænger desforuden daglig til så meget frisk luft som muligt, til motion og til solskin, så ofte det lader sig gøre. Disse krav kan vi opfylde, i hvert fald i sommertiden, med vor daglige svømmetur.

Selvom badeanstalter ikke var billige at benytte for publikum, var de ikke glamourøse. Billetten var dyr, fordi det kostede mange penge at sætte badeanstalterne op og pille dem ned hvert år. 

I 1917 købte Gentofte Kommune badeanstalten og tilhørende arealer af Holger Nielsen og drev Charlottenlund Søbadeanstalt frem til1979.  Dengang var der ikke rift om pladserne og Gentofte Kommune besluttede at lukke pga de få besøgende og den dyre drift. 

Men ildsjæle med stor kærlighed til havet dannede heldigvis foreningen Charlottenlund Søbad i 1985. Foreningen overtog Søbadet fra Gentofte Kommune og har siden drevet det med stor succes og til glæde for flere og flere medlemmer. Medlemsantallet er steget fra 40 til 4000 medlemmer gennem de sidste 35 år. 

Du kan læse meget mere om Charlottenlund Søbad og hele perioden omkring Søbadet fra dengang og frem til nu i bogen “Det gamle bad og haven”. Bogen kan købes i Bademesterhuset på Charlottenlund Søbad.

 

 

Den gamle badeanstalt
Det gamle bad og havet
Her er ingenting at se.